Heb je last van overbeharing of ongewenste haargroei? Met laser ontharen reduceren we ongewenste haargroei tot het minimale.
Laser ontharen is een effectieve manier om van ongewenste haargroei af te komen en kan ook een uitkomst bieden voor ingegroeide haren, huidirritatie na de huidige ontharingsmethode en bij diverse medische indicaties.
Selfcare Beauty beschikt over de nieuwste methode op het gebied van laserontharing.
Wij werken met de meest geavanceerde en effectieve laser techniek, namelijk de Soprano Titanium en Diode Triple ICE laser (755,808,1064).
De Soprano Titanium bevat een ICE Plus koelsysteem waardoor het handstuk gekoeld blijft.
Dit zorgt ervoor dat het ontharen comfortabeler aan zal voelen. De Soprano Titanium is geschikt voor alle huid- en haartypen.
De Diode Triple ICE laser is zéér effectief op het gebied van definitieve ontharing, na gemiddeld 8 behandelingen behaal je volgens onze klanten een haarreductie tot 90%.
De diode laser is geschikt voor ieder huidtype, ook de zongebruinde huid kan effectief en veilig behandeld worden.
Hoe werkt de laserontharing?
Er wordt een laserflits afgegeven op 3 verschillende golflengtes die wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) in de haarfollikel. De cellen rondom deze haarwortel worden dusdanig verhit, dat de haarwortel wordt beschadigd en het haar niet meer in staat is om terug te groeien. Maar je bent niet klaar met één behandeling. De behandelingen vinden plaats met tussenpozen van 4 tot 8 weken. Haren groeien namelijk niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fasen.
Een behandeling is alleen effectief wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt.
Het haar groeit in 3 verschillende fases:
1: De anagene fase, is de groeifase.
2: De katagene fase. Tijdens deze fase komen de haargroei en pigmentvorming tot stand en de haar wordt slechts boven de haarfollikel uitgeschoven.
3: De telogene fase is de rustfase. Alleen in de groeifase (anagene fase) zit het haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Omdat niet elke haar in de actieve groeifase is op het moment van behandelen, zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren, het herstellend vermogen van het lichaam en hormoonbalans.
Ongeveer 2 weken na de behandeling beginnen de behandelde haren uit te vallen en dit proces kan tot de volgende behandeling duren. Gemiddeld zijn er dus 6 tot 8 behandelingen nodig om tot een cosmetisch goed resultaat te komen. Wel komt het voor dat mensen meer of minder behandelingen nodig hebben.
Laser ontharing is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid.
Voor de behandeling
Tijdens een intakegesprek die voor de behandeling plaatsvindt leggen wij je uit wat je kunt verwachten, hoe ontharen werkt en wat de voorwaarden zijn voor een behandeling. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Uiteraard bespreken wij jouw eventuele wensen en verwachtingen.
Op de dag van de behandeling dient het te behandelen gebied geschoren en schoon te zijn. Er mag geen bodylotion, crème of deodorant (bij ontharing van de oksels) worden gebruikt voor de behandeling. Alle haren in het te behandelen gebied moeten 1 dag voor de behandeling worden afgeschoren. De haren mogen 4-6 weken voor het begin van de eerste behandeling en tijdens het gehele behandeltraject niet worden geëpileerd of geharst. Scheren is wel toegestaan. Indien er toch geharst of gewaxt is dan is het advies 4-6 weken te wachten met de eerste laserbehandeling. Daarnaast is het belangrijk dat u twee weken voor en twee weken na de behandeling niet gebruind mag zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Dit is tijdens het behandeltraject ook af te raden.
De behandeling
Tijdens de behandeling is het belangrijk dat je geen make-up draagt of bodylotion op jouw lichaam smeert. Deze producten kunnen de laserstralen tegen houden waardoor de behandeling niet effectief word. Tijdens de behandeling wordt er een verkoelende gel op jouw huid aangebracht. De gel zorgt voor een goede geleiding van de laser en heeft ook een verkoelende werking. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet, maar de behandeling wordt door de meeste mensen goed verdragen.
na de behandeling
Na de behandeling is het mogelijk dat de huid wat roodheid vertoont en kan het warm aanvoelen. Mocht je last hebben van warmte door dat het intensief is behandeld mag je altijd koelen. Echter, trekt dit over algemeen dezelfde dag nog weg. Het is wel van belang dat je 48 uur na de behandeling warmtebronnen vermijdt. Geen sauna bezoeken, niet te heet douchen en niet te intensief sporten. Tijdens jouw lasertraject is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen zonlicht.
Tijdens de behandelperiode en tot ongeveer twee weken na de laatste behandeling is de huid nog extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en bepaalde huidproducten. Wij raden je aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème SPF30/50 of hoger. Draag geen strakke kleding. Dit om wrijving te voorkomen. Daarnaast liever geen zelfbruinings-producten gebruiken. Na ongeveer 2 weken zullen de haartjes uitvallen.