Skip to content Skip to footer

Deze vorm van een eyeliner wordt ook een design eyeliner genoemd. De eyeliner is voller en heeft een wing. Bij design eyeliner is de wens vaak het creëren van een Make-up look. Deze techniek wordt aangebracht op het bovenste ooglid waarmee de ogen groter lijken en ook een liftend effect geven.

voorzorg

– Gebruik 24 uur vóór de behandeling geen alcohol, aspirine, chiazaad en bloedverdunners.

– Het is niet toegestaan om tijdens de behandeling lenzen te dragen omdat de oogleden tot 24 uur na de behandeling gezwollen kunnen aanvoelen.

– Gebruik geen mascara tijdens de behandeling.

– Gebruik 7 dagen voor jouw eyeliner behandeling geen waterproof mascara of waterproof eyeliner of olie reiniging. Deze producten laten een onzichtbaar filmlaagje op de huid achter waardoor het pigment moeilijk wordt opgenomen door de huid.

– De wimpersextensions dienen minimaal één week voor de behandeling verwijderd te zijn.

– Bij gebruik van wippergroeiserum, minimaal 4 weken voor een eyeliner behandeling daar mee stoppen.

nazorg

Meteen na de behandeling kunnen de ogengezwollen en pijnlijk aanvoelen en/of uitzien. De zwelling zal na enkele uren, uiterlijk de volgende dag, afnemen. De eerste paar dagen is de pigment donkerder dan wanneer deze genezen is. PMU is een schaafwondje en geneest het snelst als deze zo droog en schoon mogelijk blijft. Je mag geen korstjes afkrabben in verband met ontstekingen en het lostrekken van het pigment. Anders verwijder je het pigment uit de huid.

Voor een snelle genezing en het mooiste resultaat van jouw eyeliner dien je rekening te houden met het volgende;

Dag 1

Raak de eyeliner niet en vermijd het contact met water minimaal de eerste 48 uur. Breng geen Make-up of crème aan. Vermijd het sporten de eerste 48 uur.

Dag 2 t/m 10 dagen na de behandeling

De eerste week niet langdurig douchen. Probeer tijdens het douchen de ogen niet nat te laten worden, gebeurt dit wel dep het dan droog met een tissue of wattenschijfje; niet wrijven! Het beste is om de oogleden aan de lucht te laten drogen.

– De eerste 10 dagen dien je de pigmentatie te beschermen tegen direct zonlicht.

– Geen sauna en of zwemmen tijdens de genezing.

– Gebruik geen mascara tijdens de genezing.

– Geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde plaats.

– Geen chemische peeling gedurende 6 maanden.